-  Yksilöllistä ja luonnollista valmennusta juuri sinulle  -

-Minna Enjala-Hei !

Olen FLT Ravintovalmentaja® ja Auktorisoitu personal trainer APT® Minna Enjala. 

Monadan tarina alkoi vuonna 2004 yrityksen perustamisella ja liikuntavalmennuksella. Olen saanut olla mukana lukuisissa liikunta-, ravinto- ja hyvinvointivalmennuksissa vuosien varrella. Lähtokohtanani valmennuksessa on aina perusteellinen taustakartoitus ja yksilöllisyyden huomioiminen.

Olen aina ollut kiinnostunut liikunnasta ja hyvinvoinnista. Kuitenkin iso käänne terveydessäni tapahtui vuonna 2000, kun kilpirauhanen leikattiin lähes kokonaan pois. Myös kehoa kuormittavat kovat liikuntatunnit, pitkän matkan kilpailut ja jatkuva kiire loivat pohjaa ylikuomitukseen. Aloin opiskella terveyttä yhä syvällisemmin ja kiinnoistuin kokonaistavaltaisesta lääketieteestä, funktionaalisesta lääketieteestä.

Ravinnolla on valtava merkitys erilaisiin kroonisiin sairauksiin ja olen itse saanut apua kilpirauhasen toimintaan ruokavalion avulla. Opiskelen jatkuvasti tätä mielenkiintoista alaa  erilaisten koulutuksien kautta. Lisäksi minulla on tulkintapätevyys useisiin funktionaalisiin testeihin, kuten ruoansulatustestit, allergiat- ja yliherkkyydet, hormonitestit ja aineenvaihduntatestit.  Näitä testejä tarjoavat mm. MDD terveyspalvelut ja Nordic laboratories.

Funktionaalinen ravintovalmennus pohjautuu funktionaaliseen lääketieteeseen. Siinä huomioidaan ihminen aina kokonaisuutena, mm. kehon eri osa-alueiden biokemiallinen toiminta, perimä ja elintavat. Funktionaalinen lääketiede perustuu biokemiaan, mikrobiologiaan, fysiologiaan ja tieteellisiin tutkimuksiin. Asiakkaan koko elämäntarinalla on suuri merkitys terveyteen, sillä terveydelliset syyt, esimerkiksi krooniset sairaudet, pohjautuvat usein menneisyyteen, elettyyn elämään. 


Kaipaatko valmennusta tai hyviä ohjeita ?

Mikäli sinulla on tunne, ettet ole terve, olet usein kipeänä tai sinulla on jokin krooninen sairaus, kuten diabetes, kilpirauhasen toimintahäiriöitä, reuma, suolisto-ongelmia tai vaikkapa allergiaa, ota yhteyttä. Ruokavalion avulla saadaan aina positiivisia tuloksia ja elimistöön palautettua tasapaino.

Tavoitteenasi voi olla ravitsemuksen korjaaminen, kehon tasapainottaminen, kroonisten sairauksien estäminen, tasapainon saavuttaminen jo todetun sairauden kanssa tai yksinkertaisesti paremman olon saavuttaminen. Valmennussuhde räätälöidään aina tavoitteiden mukaisesti.

Tervetuloa valmennukseen !


Koulutukseni liikunnan alalla

 • 2004 FAF Kuntosaliohjaajan koulutus
 • 2005 FAF Personal Trainer koulutus 
 • 2006 Hydrorider Master Trainer
 • 2004-2017 Lukuisia erilaisia kursseja vesiliikunta, seniorit, urheiluvalmennus
 • 2016 Auktorisoitu personal trainer APT®


Ravinto-opintoni

 • 1991 Elintarvikteknikko, Turun teknillinen oppilaitos
 • 2014–2015 Terveyden Tukipilarit® -koulutus kurssit TT 1-TT 9 lähikurssit tentteineen
 • 2015 Helsingin avoin yliopisto, ravitsemustieteen perusteet 25 op
 • 2016 Itä-Suomen avoin yliopisto, lääketieteen perusteet 25 op
 • 2016–2017 Pro Health Oy FLT Koulutus® FLT I A – FLT II D (6 lähikurssia) sekä käytännön harjoittelukurssi yhteensä 67 op
 • 2017-2018 Pro Health Oy FLT III A (neurologia- ja aivot), FLT IV A (kilpirauhanen, lisämunuainen)
 • 2020 Pro Health Oy FLT IV B ( Hormonikurssi)